Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan -projektin tarkoituksena on mielenterveysongelmaisten läheisten hyvinvoinnin tukeminen vapaaehtoisten tukihenkilöiden avulla Jyväskylässä. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotoilla (STEAn yksinäisyyden vähentämisen teemarahoituksesta).

Sinustako vapaaehtoinen tukihenkilö?
Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä henkilöille, joiden läheinen on psyykkisesti sairastunut. Koulutus toteutetaan neljänä arki-iltana  Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä.
Koulutuksen teemoina ovat mm. yhdistyksen toiminta, tukihenkilötoiminnan sisältö ja periaatteet, vapaaehtoistoiminnan periaatteet, vapaaehtoisen oma jaksaminen, vuorovaikutus ja toisen kohtaaminen, kriisit ja kriisissä olevan tukeminen sekä mielenterveysomaisen arjen erityisyys. Koulutus on maksuton, kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssin alkua.
Viimeiset projektin kouluttamat vapaaehtoiset ”valmistuiva” helmikuussa 2020.

Omainen, jonka läheinen on sairastunut tai oirehtii psyykkisesti – toivoisitko vapaaehtoisesta tukea arjessa jaksamiseen?
Kahdenkeskinen tukihenkilötoiminta on luottamuksellista, tavoitteellista, määräaikaista ja maksutonta. Ensimmäisellä tapaamiskerralla (Tuttu -tukihenkilö, omainen ja työntekijä) laaditaan sopimus, johon kirjataan mm. tapaamisten tavoitteet, sisältö ja sovitaan tapaamistiheys. Tapaamisten sisältönä voi olla esim. keskustelua, yhdessä tekemistä (ulkoilulenkit, osallistuminen yhdessä erilaisiin tapahtumiin) kunkin omaisen toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Tukihenkilö on täysi-ikäinen, tukihenkilötoimintaan soveltuva koulutettu vapaaehtoinen.

Tule mukaan  läheisten hyvinvointi-iltoihin!
Hyvinvointi-illat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää läheisen mielenterveysongelma. Iltojen teemat vaihtelevat, myös osallistujien omia toiveita toteutetaan. Keskustelujen ja toiminnan lomassa on pientä iltapalaa. Toiminta on maksutonta. Voit osallistua iltoihin säännöllisesti tai kertaluonteisesti. Iltoja järjestetään joka kuukauden toinen keskiviikko klo 17-19 ja paikkana on Matarankatu, Jyväskylä tai muu erikseen ilmoitettu paikka.

Hyvinvointi-iltojen ajankohdat keväällä 2020: 8.1.2020, 12.2.2020, 11.3.2020, 8.4.2020, 13.5.2020, 10.6.2020. Kokoontuminen kokoustila Hilla, Matarankatu 6 A1, 1. krs. Kokontumispaikkoihin voi tulla muutoksia. Seuraa ilmoituksia!

Huom! 16.3.2020 alkaen läheisten hyvinvointi-illat peruttu toistaiseksi. Seuraa ilmoittelua https://www.facebook.com/tuttutukeajatoivoa/

Lisätietoja Minnalta, puh. 050 449 8140

Varmista kokoontumispaikka yhdistyksen kotisivujen tapahtumakalenterista (Huom! kalenterissa näkyy vain yksi tapahtuma, mutta klikkaamalla ”see more” saat näkyviin muutkin päivän tapahtumat), Keskisuomalaisen menoinfosta (www.ksml.menoinfo.fi) tai Ksml:n paperiversion menot -palstalta, Jyväskylän kaupungin kotisivujen tapahtumakalenterista tai  @tuttutukeajatoivoa Facebook/Instagram  tai kysäise Minnalta (puhelimella, sähköpostilla, tekstiviestillä tai  WhatsApp-viestillä).

Tervetuloa osallistumaan Tuttu -projektin toimintaan!

Lisätietoja:
Projektivastaava Minna Wacker
p. 050 449 8140
minna.wacker@finfamiks.fi

https://www.facebook.com/tuttutukeajatoivoa/
https://www.instagram.com/tuttutukeajatoivoa/
https://twitter.com/Tuttu_projekti

Matarankatu 4, 3. krs (huone 370), 40100 Jyväskylä