Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan -projektissa tuetaan mielenterveysongelmaisten läheisten hyvinvointia Jyväskylässä. Toiminta rahoitetaan sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotoilla (STEAn yksinäisyyden vähentämisen teemarahoituksesta).

Sinustako vapaaehtoinen tukihenkilö?
Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan -projektissa koulutetaan vapaaehtoisia tukihenkilöitä henkilöille, joiden läheinen on sairastunut tai oirehtii psyykkisesti. Koulutus toteutetaan neljänä arki-iltana  Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä. Koulutuksen teemoina ovat mm. yhdistyksen toiminta, tukihenkilötoiminnan sisältö ja periaatteet, vapaaehtoistoiminnan periaatteet, vapaaehtoisen oma jaksaminen, vuorovaikutus ja toisen kohtaaminen, kriisit ja kriisissä olevan tukeminen sekä mielenterveysomaisen arjen erityisyys. Koulutus on maksutonta ja kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssin alkua.

Huom! Viimeinen projektissa toteutettu koulutus päättyi helmikuussa 2020.

Omainen, jonka läheinen on sairastunut tai oirehtii psyykkisesti – toivoisitko vapaaehtoisesta tukea arjessa jaksamiseen?
Kahdenkeskinen Tuttu -pari toiminta on luottamuksellista, määräaikaista ja maksutonta. Ensimmäisellä tapaamiskerralla (Tuttu -tukihenkilö, omainen ja työntekijä) laaditaan sopimus, johon kirjataan mm. tapaamisten tavoitteet, sisältö ja sovitaan tapaamistiheys. Tapaamisten sisältönä voi olla  esim. keskustelua, yhdessä tekemistä (ulkoilulenkit, osallistuminen yhdessä erilaisiin tapahtumiin) omaisen toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.

Tule mukaan  läheisten hyvinvointi-iltoihin!
Hyvinvointi-illat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää läheisen mielenterveysongelma. Iltojen teemat vaihtelevat. Keskustelujen ja toiminnan lomassa on pientä iltapalaa.  Voit osallistua iltoihin säännöllisesti tai kertaluonteisesti. Iltoja järjestetään joka kuukauden kolmas keskiviikko klo 17-19 ja paikkana on Matarankatu, Jyväskylä tai muu erikseen ilmoitettu paikka.

Hyvinvointi-iltojen ajankohdat syksyllä 2020: 19.8.2020 ja 16.9.2020. Kokoontuminen kokoustila Talvikissa, Matarankatu 6 A1, 2. krs.

Projekti päättyy marraskuussa. Valtakunnallisena mielenterveysomaisten päivänä, Ilonan päivänä, 9.10.2020  klo 17-19 nautimme projektin päätöskahvit. Illan ohjelma tarkentuu myöhemmin.

Varmista kokoontumispaikka yhdistyksen kotisivujen tapahtumakalenterista (Huom! kalenterissa näkyy vain yksi tapahtuma/pv, mutta klikkaamalla ”see more” saat näkyviin muutkin päivän tapahtumat), Keskisuomalaisen menoinfosta (www.ksml.menoinfo.fi) tai Ksml:n paperiversion menot -palstalta, Jyväskylän kaupungin kotisivujen tapahtumakalenterista tai  @tuttutukeajatoivoa Facebook/Instagram  tai kysäise Minnalta (puhelimella, sähköpostilla, tekstiviestillä tai  WhatsApp-viestillä).

Tervetuloa osallistumaan Tuttu -projektin toimintaan!

Lisätietoja:
Projektivastaava Minna Wacker
p. 050 449 8140
[email protected]

https://www.facebook.com/tuttutukeajatoivoa/
https://www.instagram.com/tuttutukeajatoivoa/
https://twitter.com/Tuttu_projekti

Matarankatu 4, 3. krs (huone 370), 40100 Jyväskylä