Mielenterveyden ensiapukoulutukset 

MTEA®  1 –  ja 2 – koulutukset ovat Suomen mielenterveysseuran
kehittämiä suljettuja koulutusryhmiä, joissa osallistujan tiedot
mielenterveydestä syvenevät, omat voimavarat ja selviytymiskeinot
vahvistuvat. Saat valmiuksia auttaa ja tukea vaikeassa elämäntilanteessa
olevia.

Omaisille järjestetyillä kurssilla käymme lävitse teemoja monipuolisesti. Asioita pohditaan yhdessä erilaisten tehtävien kautta, mutta ilman kotitehtäviä.

Livekurssien kesto on minimissään 14 oppituntia. Kurssiin sisältyy oppikirja ja kahvitarjoilu. Kurssista saa todistuksen, mikäli pääset osallistumaan joka kerralle.

Toteutamme mielenterveyden ensiapukursseja myös verkossa. Verkkokurssit poikkeavat livekursseista toteutuksensa osalta. Verkkokoulutuksiin sisältyy itsenäisesti suoritettavia tehtäviä. Myös verkkokursseilta saat todistuksen, mikäli pystyt osallistumaan jokaiselle tapaamiselle. Poissaoloja ei voi korvata tehtävillä.

Kursseilla on pieni omavastuuosuus, joka kattaa Mieli ry:lle kohdennetun lisenssimaksun ja oppikirjan.


Mielenterveyden ensiapu® 1 (MTEA® 1)

Mielenterveys elämäntaitona

Kurssilta saat tietoa mielen hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Saat rohkaisua huolehtimaan omasta ja läheisten mielenterveydestä, sekä taitoja selvitä elämään kuuluvista vastoinkäymisistä. Koulutus jakaantuu viiteen tapaamiseen, jossa käsitellään seuraavia asioita:

  1. Mielenterveys on osa terveyttä ja hyvinvointia
  2. Tunnetaidot
  3. Elämän monet kriisit
  4. Ihmissuhteet ja vuorovaikutus
  5. Elämänhallinta

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki joita kiinnostaa hyvän mielenterveyden vaaliminen!

”Herätti ja pysäytti ajattelemaan omaa vointia”


Mielenterveyden ensiapu® 2 (MTEA® 2)

Haavoittuva mieli – Tunnista ja tue –koulutus

Sopii kaikille jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä, niiden kohtaamisesta ja ensiavusta. Kurssilla saat tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä, kuten masennuksesta ja ahdistuksesta sekä niiden oireista. Saat valmiuksia tarjota apua ja ohjata hoitoon. Opit soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita. Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: masentuneisuus, ahdistuneisuus, psykoottiset häiriöt, päihteiden väärinkäyttö ja mielenterveyden kriisit, esimerkiksi itsetuhoisuus.


Keväällä 2021 toteutamme Haavoittuva mieli – tunnista ja tue -Mielenterveyden ensiapukoulutus®2 -verkossa koulutuksen, joka koostuu monipuolisista Moodle-alustan itsenäisistä tehtävistä ja kahdesta verkkotapaamisesta perjantaisin 7.5 ja 22.5.2021 klo 13-15.30. Kurssin omavastuuosuus on 40 euroa. Kirjatilauksen vuoksi ilmoittautumiset 30.3. mennessä Suville.

Lisätietoa yhdistyksessämme järjestettävistä MTEA – kursseista:

[email protected] tai p. 050 5387633