Oman jaksamisen vaaliminen on usein haastavaa, kun moni muu asia tuntuu olevan kiireellisempi tai merkityksellisempi. Läheisen sairastuminen voi johtaa siihen, että oman hyvinvoinnin vaaliminen jää ikään kuin ”hyllylle”, odottamaan hetkeä, jolloin aikaa olisi myös itselle. Vaikka tilanne läheisellä olisi kuinka vaikea, niin omasta jaksamisesta huolehtiminen ei ole itsekästä, vaan välttämätöntä. Oman hyvinvoinnin vaaliminen tarkoittaa muun muassa sitä, että pyrkii olemaan myötätuntoinen myös itseään kohtaan ja ottamaan huomioon jaksamisensa rajoja. Usein havahdumme vasta, kun olemme oman jaksamisen suhteen jo todella koetuksella: esimerkiksi on univaikeuksia, ärtymystä, mieliala matalalla, uupumista tai lisääntyvissä määrin fyysisiä vaivoja. Usein myötätunto itseään kohtaan on vaikeaa, mutta sitä ja muita mielen taitoja, kuten stressin tunnistamista, rajojen asettamista ja vaikeiden tunteiden hyväksymistä voi kehittää. Hyvinvoinnin lisäämisessä tutkitusti pienilläkin näkökulmien muutoksilla ja valinnoilla on vaikutusta.

Webinaari sisältää palautumista ja hyvinvointia lisääviä harjoituksia niin tasaisempiin kuin haastavampiinkin elämäntilanteisiin.
Luennoitsijana toimii psykologi Merja Lappi GeroCenterin Verkosta Voimaa -hankkeesta. Merjalla on myös oma toiminimi Hyvinvoinnin Taidot ja hän tekee työyhteisö- ja ryhmäohjauksia sekä pitää psykologin /työterveyspsykologin vastaanottoa.

Luento toteutetaan Zoom-alustalla. Jos tarvitset apua Zoomin -käyttöön liittyen, opastamme mielellämme. Käyttäessäsi älypuhelinta, lataathan appsin etukäteen.
Ilmoittautumiset webropolilla 1.12. mennessä:
https://webropol.com/s/ilmoittautumislomake-omahetki
tai sähköpostitse: [email protected]

Lämpimästi tervetuloa mukaan!