HEI! Oletko vanhempana huolissasi siitä, miten oman tai puolisosi sairaus vaikuttaa vanhemmuuteen ja lapsen arkeen? Pohditko, miten lapsen kanssa voisi puhua omasta ja puolison sairaudesta? Varaa aika Lapset puheeksi-keskusteluun.

Lapset puheeksi-työmallin tarkoituksena on tukea vanhemmuutta ja lasten kehitystä vanhemman sairastaessa tai muussa perhettä kuormittavassa tilanteessa silloin kun perheessä on alaikäisiä lapsia. Keskusteluissa, joita voi olla tarpeen mukaan 1-3, pohditaan yhdessä perheen tilannetta ja lapsen arkea eri toimintaympäristöissä, kuten koulussa ja päiväkodissa. Tarkoituksena on nähdä lapsen voimavarat ja vahvuudet ja etsiä keinoja miten niitä voitaisi tukea. Mikäli keskustelussa  nousee asioita, jotka huolettavat, pohditaan yhdessä miten lasta tai perhettä voisi niissä tukea. Mahdollisesta jatkotuen tarpeesta ja tuen vaihtoehdoista keskustellaan aina vanhemman kanssa.

Saat lisätietoja menetelmästä jäsentiedotteet- ja kirjeet osiosta Lapset-puheeksi esitteestä. Vanhemmat saavat aina kysymykset etukäteen kotiin pohdittavaksi ja niihin vastaaminen on vapaaehtoista. Jos kiinnostuit ja haluat keskustella lapsesi asioista voit varata aja Lapset puheeksi-keskusteluun omaistyöntekijältä p 050 538 7633, [email protected]