Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan -projektin tarkoituksena on mielenterveysongelmaisten läheisten hyvinvoinnin tukeminen vapaaehtoisten tukihenkilöiden avulla Jyväskylässä.  Rahoitus on STEAn Yksinäisyyden vähentämisen teemarahoituksesta vuosille 2017-2019.

Sinustako vapaaehtoinen tukihenkilö?
Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä henkilöille, joiden läheinen on psyykkisesti sairastunut tai oirehtii psyykkisesti. Koulutus toteutetaan viitenä arki-iltana  (yht. 20 x 45min) Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä.

Koulutuksen teemoina ovat mm. yhdistyksen toiminta, tukihenkilötoiminnan sisältö ja periaatteet, vapaaehtoistoiminnan periaatteet, vapaaehtoisen oma jaksaminen, vuorovaikutus ja toisen kohtaaminen, kriisit ja kriisissä olevan tukeminen sekä mielenterveysomaisen arjen erityisyys. Koulutus on maksutonta, kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssin alkua.

Omainen, jonka läheinen on sairastunut psyykkisesti – toivoisitko vapaaehtoisesta tukea arjessa jaksamiseen?
Kahdenkeskinen tukihenkilötoiminta on luottamuksellista, tavoitteellista, määräaikaista ja maksutonta. Ensimmäisellä tapaamiskerralla (Tuttu -tukihenkilö, omainen ja työntekijä) laaditaan sopimus, johon kirjataan mm. tukitapaamisten tavoitteet, sisältö ja sovitaan tapaamistiheys. Tapaamisten sisältönä voi olla esim. keskustelua, yhdessä tekemistä (ulkoilulenkit, osallistuminen yhdessä erilaisiin tapahtumiin) kunkin omaisen toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.
Tukihenkilö on täysi-ikäinen, tukihenkilötoimintaan soveltuva tavallinen aikuinen, joka on yhdistyksen valitsema ja kouluttama vapaaehtoinen.

Toivoisitko tukea ja voimavaroja omaan jaksamiseesi? Kiinnostaako sinua yhdessä tekeminen erilaisten aktiviteettien parissa ja keskustelu kahvikupposen äärellä muiden samassa elämän tilanteessa olevien kanssa?

Tule mukaan omaisten toiminnalliseen Tuttu -ryhmään!
Kokoonnumme joka toinen viikko Kansalaistoiminnankeskus Matarassa (Matarankatu 4, 3. krs) tai erikseen sovitussa paikassa. Yhteisten tapaamisten tavoitteena on tukea Sinun hyvinvointiasi ja jaksamistasi. Kahvittelun ja keskustelun lisäksi ohjelmassa on toiminnallisuutta ryhmäläisten toiveiden mukaan. Ryhmää ohjaavat Tuttu -tukihenkilömme yhdessä projektityöntekijän kanssa.

Ryhmän kokoontumiset syksyllä:
to 6.9., ti 18.9., to 4.10., to 18.10., to 1.11., ma 12.11., ma 26.11. ja to 13.12.2018 klo 17-19 Matarankatu 4,  3. krs
Varmista kokoontumispaikka Facebook-sivuilta, Keskisuomalaisen menoinfosta (www.ksml.menoinfo.fi) tai KSLM:n menot -palstalta, Surkkarin menopalstalta (www.surkkari.fi/menot) tai kysäise Minnalta.

Tervetuloa osallistumaan Tuttu -projektin toimintaan!

Lisätietoja:
Projektivastaava Minna Wacker
p. 050 449 8140
minna.wacker@finfamiks.fi

https://www.facebook.com/tuttutukeajatoivoa/
https://www.instagram.com/tuttutukeajatoivoa/

Matarankatu 4, 3. krs (huone 370), 40100 Jyväskylä