Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan -projektin tarkoituksena on mielenterveysongelmaisten läheisten hyvinvoinnin tukeminen vapaaehtoisten tukihenkilöiden avulla Jyväskylässä. Rahoitus (2017-2019) sosiaali- ja terveysministeriö, Veikkauksen tuotoilla (yksinäisyyden vähentämisen teemarahoituksesta).

Sinustako vapaaehtoinen tukihenkilö?
Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä henkilöille, joiden läheinen on psyykkisesti sairastunut. Koulutus toteutetaan neljänä arki-iltana  Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä.
Koulutuksen teemoina ovat mm. yhdistyksen toiminta, tukihenkilötoiminnan sisältö ja periaatteet, vapaaehtoistoiminnan periaatteet, vapaaehtoisen oma jaksaminen, vuorovaikutus ja toisen kohtaaminen, kriisit ja kriisissä olevan tukeminen sekä mielenterveysomaisen arjen erityisyys. Koulutus on maksuton, kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssin alkua.

Seuraava koulutus järjestetään helmikuussa 2019 (katso erillinen mainos).

Omainen, jonka läheinen on sairastunut psyykkisesti – toivoisitko vapaaehtoisesta tukea arjessa jaksamiseen?
Kahdenkeskinen tukihenkilötoiminta on luottamuksellista, tavoitteellista, määräaikaista ja maksutonta. Ensimmäisellä tapaamiskerralla (Tuttu -tukihenkilö, omainen ja työntekijä) laaditaan sopimus, johon kirjataan mm. tapaamisten tavoitteet, sisältö ja sovitaan tapaamistiheys. Tapaamisten sisältönä voi olla esim. keskustelua, yhdessä tekemistä (ulkoilulenkit, osallistuminen yhdessä erilaisiin tapahtumiin) kunkin omaisen toiveiden ja tarpeiden mukaisesti.
Tukihenkilö on täysi-ikäinen, tukihenkilötoimintaan soveltuva koulutettu vapaaehtoinen.

Tule mukaan  hyvinvointi- ja vertaisiltoihin!
Hyvinvointi- ja vertaisillat on tarkoitettu henkilöille, joita yhdistää läheisen mielenterveys- ja /tai päihdeongelma. Iltojen teemat vaihtelevat, myös osallistujien omia toiveita toteutetaan. Keskustelujen ja toiminnan lomassa on pientä iltapalaa.
Toiminta on maksutonta. Voit osallistua iltoihin säännöllisesti tai kertaluonteisesti. Iltoja järjestetään kuukauden toinen maanantai klo 17-19 ja paikkana on Matarankatu 4. 3.krs, Jyväskylä.

Hyvinvointi-iltojen toteuttajina ovat Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFamin Tuttu -projektin vapaahtoiset tukihenkilöt yhdessä projektityöntekijän kanssa.

Hyvinvointi-iltojen ajankohdat:
14.01.2019, 11.02.2019, 11.03.2019, 08.04.2019 ja 13.05.2019

Lisätietoja Minnalta, puh. 050 449 8140

Varmista kokoontumispaikka yhdistyksen kotisivujen tapahtumakalenterista, Keskisuomalaisen menoinfosta (www.ksml.menoinfo.fi) tai KSLM:n menot -palstalta, Surkkarin menopalstalta (www.surkkari.fi/menot),  Jyväskylän kaupungin kotisivujen tapahtumista, @tuttutukeajatoivoa Facebook/Instagram tai kysäise Minnalta (puhelimella, sähköpostilla, tekstiviestillä tai  WA-viestillä).

Tervetuloa osallistumaan Tuttu -projektin toimintaan!

Lisätietoja:
Projektivastaava Minna Wacker
p. 050 449 8140
minna.wacker@finfamiks.fi

https://www.facebook.com/tuttutukeajatoivoa/
https://www.instagram.com/tuttutukeajatoivoa/

Matarankatu 4, 3. krs (huone 370), 40100 Jyväskylä