Mielenterveyden ensiapukoulutukset 

MTEA®  1 –  ja 2 – koulutukset ovat Suomen mielenterveysseuran
kehittämiä suljettuja koulutusryhmiä, joissa osallistujan tiedot
mielenterveydestä syvenevät, omat voimavarat ja selviytymiskeinot
vahvistuvat. Saat valmiuksia auttaa ja tukea vaikeassa elämäntilanteessa
olevia.

Omaisille järjestetyillä kurssilla käymme lävitse teemoja monipuolisesti. Asioita pohditaan yhdessä erilaisten tehtävien kautta, mutta ilman kotitehtäviä.

Kurssien kesto on minimissään 14 oppituntia. Kurssiin sisältyy oppikirja ja kahvitarjoilu. Kurssista saa todistuksen, mikäli pääset osallistumaan joka kerralle. Kurssin omavastuuosuus on 10 euroa.

 


Mielenterveyden ensiapu® 1 (MTEA® 1)

Mielenterveys elämäntaitona

Kurssilta saat tietoa mielen hyvinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Saat rohkaisua huolehtimaan omasta ja läheisten mielenterveydestä, sekä taitoja selvitä elämään kuuluvista vastoinkäymisistä. Koulutus jakaantuu viiteen tapaamiseen, jossa käsitellään seuraavia asioita:

  1. Mielenterveys on osa terveyttä ja hyvinvointia
  2. Tunnetaidot
  3. Elämän monet kriisit
  4. Ihmissuhteet ja vuorovaikutus
  5. Elämänhallinta

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki joita kiinnostaa hyvän mielenterveyden vaaliminen!

”Herätti ja pysäytti ajattelemaan omaa vointia”

Syksyn MTEA®1 –kurssin INFO –tilaisuus yhdistyksen toimistolla 24.10.2019 klo 17-18. Infossa saat lisätietoa kurssista ja sovimme kokoontumispäivät. Kurssi toteutetaan viitenä ilta -koulutuksena tai kolmena iltana ja yhtenä lauantaipäivänä, riippuen osallistujien toiveista. Infoon osallistuminen ei sitouta osallistumaan kurssille. Ilmoittautumiset INFO- tilaisuuteen 22.10. mennessä ja kurssille 27.10.2019 mennessä:

Suvi Karkiainen, p. 050 538 7633, suvi.karkiainen@finfamiks.fi

 Mielenterveyden ensiapu® 2 (MTEA® 2)

Haavoittuva mieli – Tunnista ja tue –koulutus

Sopii kaikille jotka haluavat saada tietoa mielenterveyden häiriöistä, niiden kohtaamisesta ja ensiavusta. Kurssilla saat tietoa yleisimmistä mielenterveyden häiriöistä, kuten masennuksesta ja ahdistuksesta sekä niiden oireista. Saat valmiuksia tarjota apua ja ohjata hoitoon. Opit soveltamaan mielenterveyden ensiavun askeleita. Kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: masentuneisuus, ahdistuneisuus, psykoottiset häiriöt, päihteiden väärinkäyttö ja mielenterveyden kriisit, esimerkiksi itsetuhoisuus.


Seuraava MTEA® 2 -kurssi järjestetään mahdollisesti keväällä toukokuun 2020 aikana. 

Lisätietoa yhdistyksessämme järjestettävistä MTEA – kursseista:

suvi.karkiainen@finfamiks.fi tai p. 050 5387633