Sinustako vapaaehtoinen tukihenkilö mielenterveysomaiselle?

Tuttu – tukea ja toivoa tulevaan -projekti kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilöitä. Koulutus toteutetaan neljänä arki-iltana (klo 17-20) Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Jyväskylässä. Seuraava koulutus järjestetään  tammikuussa 2020.

Koulutuksen aiheina ovat mm. yhdistyksen toiminta, tukihenkilötoiminnan sisältö ja periaatteet, vapaaehtoistoiminnan periaatteet, vapaaehtoisen oma jaksaminen, vuorovaikutus ja kohtaaminen, kriisit ja kriisissä olevan tukeminen sekä mielenterveysomaisen arjen erityisyys.

Tukihenkilö toimii mielenterveysomaisen/-läheisen tukena. Toimintamuotoina ovat kahdenkeskinen tukisuhde ja/tai ryhmätoiminta. Kahdenkeskinen tukisuhde on määräaikainen. Tukisuhteen tavoitteet, tapaamisten tiheys sekä tukisuhteen kesto sovitaan alussa yhteisessä tapaamisessa projektityöntekijän kanssa. Ryhmätoimintana järjestetään omaisten hyvinvointi- ja vertaisiltoja kerran kuukaudessa.

Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan ennen kurssin alkua. Koulutus on maksuton.

Lisätietoja antaa Minna Wacker, puh. 050 449 8140, minna.wacker@finfamiks.fi

Ilmoittaudu oheisella linkillä, niin sinuun otetaan yhteyttä ja sovitaan jatkosta.